Geloofs- en levensvragen

In de drukte van ons dagelijks leven worden we allemaal, of we nu wel of niet deel uitmaken van een geloofsgemeenschap, af en toe geconfronteerd met vragen en gedachten over het grotere geheel achter dit leven. Heel algemene vragen over de zin van ons leven, over het nut van ons bestaan, kunnen ons dan bezighouden. Maar ook hele specifieke vragen over je eigen persoonlijk leven kunnen je blijven achtervolgen als je bijvoorbeeld geconfronteerd wordt met ziekte en dood of met dingen als schaamte en schuld. Het is goed om daar met anderen over te praten, om samen een weg te vinden in het zoeken naar antwoorden. Vanuit ons christelijk geloof proberen wij onze antwoorden te vinden in wat God tegen ons zegt in de bijbel, in de persoon van Jezus Christus. In deze zoektocht kunnen we van elkaar leren en elkaar steunen. Blijf dus niet alleen rondlopen met je vragen en gedachten, maar neem gerust contact met ons op.

Als het mogelijk is, denken we met je mee, zijn we naast je stil, bidden we met je. Maar ook als je liever alleen, zonder anderen om je heen, in stilte wilt zijn, ben je bij ons welkom. Als het kerkgebouw open is (meestal op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend vanaf 9 uur) mag je altijd binnenlopen en je kunt natuurlijk ook altijd op onze bank in de moestuin genieten van de stilte en de rust.

Heb je behoefte aan een pastoraal gesprek, dan kun je contact opnemen met onze pastoraal werker Jan Werkman, die speciaal hiervoor is aangesteld. Het is ook mogelijk om onze voorganger Jan van Houwelingen te spreken. Geef op het contactformulier aan met wie je wil spreken, je mag het ook open laten. Wil je dat er voor je gebeden wordt, vraag dan een gebed aan.

Jan Werkman, tel. 06-55912978

Jan van Houwelingen

Meer weten?

Wil je meer weten over het christelijk geloof? Kijk dan eens op onderstaande websites:

www.ikzoekgod.nl
Ben je benieuwd naar persoonlijke verhalen over wat het voor mensen betekent om volgeling van Jezus te zijn? En wil je meer ontdekken over wat het concreet betekent om Jezus te volgen? Dan biedt deze site een venster op het leven van christenen.

www.vragenovergeloven.nl
Op deze site proberen allerlei christenen op transparante wijze hun antwoorden te geven op vragen over geloven.

www.alpha-cursus.nl
Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Ontdek je graag samen met andere mensen iets nieuws door middel van ontmoeting en gesprek? Dan is een Alpha-cursus misschien iets voor jou. Kijk op deze site wanneer in Zutphen weer een Alpha-cursus start.

www.bijbelcursus.nl
Wil je meer weten over de inhoud van de bijbel en het christelijk geloof, dan biedt deze site een schat aan informatie. Ongeacht achtergrond, cultuur of herkomst biedt de Bijbelcursus iedereen de mogelijkheid meer te leren over de bijbel.