© Daan Kreijkamp

Het Lichtpunt,
kerk midden
in Zutphen

Meer weten over het christelijk geloof?

Ga mee op ontdekkingsreis met een van de Alpha’s. Start op 21 september 2022

Samen ontdekken, leren en geloven

Welkom bij het Lichtpunt!

Wij zijn een vriendelijke, gereformeerde kerk in Zutphen. Een kerkgemeenschap van 550 heel verschillende mensen: jongeren en ouderen, solisten en groepsmensen, alleengaanden en gezinnen; uit alle opleidingsniveaus. We weten ons als mensen gevonden door Jezus Christus. Hij heeft ons verlost, geroepen en gezonden om samen met de wereldwijde kerk het begin te zijn van de nieuwe wereld die van God komt.

We houden van de woorden van Jezus: “Ik ben het licht voor de wereld. Iedereen die mij volgt, leeft in het licht en heeft zelf licht dat leven geeft”. Daarom draagt ons kerkgebouw de naam “Het Lichtpunt”. Het is een plek waar mensen leven rondom Jezus. Waar Jezus ons aanspreekt met zijn woord en ons in het avondmaal deel geeft aan zijn leven. Een plek waar Jezus ons oproept elkaar lief te hebben zoals hij ons lief heeft. De plek waar we met elkaar bidden, elkaar bemoedigen en van elkaar leren. Je bent van harte welkom met ons mee te lopen en onze activiteiten te bezoeken. Je mag binnenlopen als de kerk open is, en je kunt ook ons contactformulier invullen. Wij komen graag met je in contact.

Agenda

Geen evenementen gevonden.

Wat geloof voor mij betekent

Ik ben elke dag bezig met mijn geloof. Op school hebben we dagopeningen en daar praten we dan over. Ik vind het belangrijk om erover te praten, want ik wil graag weten waar ik in geloof, ik vind dat ook interessant. Met Pasen hadden we het er bijvoorbeeld over dat Jezus is opgestaan en dan praten we erover of je ook echt gelooft dat dat gebeurd is. Ik geloof dat Jezus echt is opgestaan en ik denk ook dat het heel belangrijk is om dat te geloven. Hij is voor ons aan het kruis gestorven en het zou nutteloos zijn te bidden als hij niet is opgestaan, want dan zou Jezus niet meer leven. Lees meer >

Kerkdienst op zondag

Elke zondag komen we twee keer bij elkaar. Om tien uur in de ochtend en om half vijf ’s middags. Het is fijn elkaar dan te ontmoeten en samen God te eren. Dat doen we o.a. door samen te zingen, te bidden, uit de bijbel te lezen en te luisteren naar wat God ons te zeggen heeft. Het zingen wordt begeleid door een pianist op de vleugel, of een organist op het orgel of door een van de bands die onze kerkgemeenschap rijk is.

Lees meer >

© Daan Kreijkamp