© Daan Kreijkamp

Voor jongeren

Jesus4You (10 tot 12 jaar)

Zit je in groep zeven of acht van de basisschool, dan kun je je aansluiten bij de Jesus4You. Deze jongerengroep komt op vrijdagavond, gemiddeld eens in de drie weken bij elkaar in de Lichtbron. Gezelligheid en elkaar ontmoeten staan voorop. We doen veel spelletjes, altijd onder een bepaald thema dat we vervolgens uitdiepen tijdens een plenaire sessie. We praten met elkaar door (soms met z’n allen tegelijk en soms in kleinere groepen) over hoe we christen mogen zijn in deze wereld, en we helpen elkaar daar ook bij.

Iedereen in de leeftijd van tien tot twaalf jaar (groep zeven of acht) is van harte welkom! Je mag altijd vriendjes of vriendinnetjes meenemen: hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Als je meer wilt weten, neem dan contact met ons op. Je krijgt dan altijd antwoord van Jan de Wit, Hein Brunsveld of Karin Oldenhuis. 

Contactpersonen

Jan de Wit
Karin Oldenhuis
Hein Brunsveld

Follow (van 12 tot 16 jaar)

Elke dinsdagavond stroomt De Lichtbron vol met tieners van twaalf tot zestien jaar en hun mentoren. Hun kerkelijke achtergronden zijn heel divers, maar wat ze bindt is de zoektocht naar wat geloven inhoudt en hoe dat vormgegeven kan worden in hun dagelijks leven.

Ze beginnen de avonden gezamenlijk in de grote zaal. Daarna wordt er in kleinere groepen verder gepraat. Elke keer wordt er een ander onderwerp besproken, maar het gaat altijd over geloven, over God, over christen zijn, over wie Jezus voor hen is. Ze praten er samen over, ze leren van elkaar en ze hebben het gezellig samen.

De avonden worden altijd afgesloten met wat lekkers en wat drinken in de hal van de kerk. Dan is de hele groep weer bij elkaar. Je bent van harte welkom om mee te doen!

Wil je meedoen, neem dan contact op met Erik Pruim.

Contactpersoon

Erik Pruim

16+

Op woensdagavond komen de jongeren van zestien jaar en ouder in kleine mentorgroepen bij elkaar om zich samen in de bijbel te verdiepen. Maar ook, minstens zo belangrijk, om met elkaar op te trekken en plezier met elkaar te hebben. Zo bestuderen ze de ene avond een gedeelte of onderwerp uit de bijbel en doen ze op een andere avonden iets met elkaar als gamen, schilderen, samen eten, sporten.

We proberen vier keer in het jaar een activiteit aan te bieden voor alle groepen 16-plussers.

Het jaar wordt in september gestart met een gezamenlijk weekend voor de hele groep. Het programma bestaat uit veel sportieve en creatieve activiteiten, maar er is uiteraard ook tijd voor serieuze gesprekken en bijbelstudie. Wil je meedoen? Dat kan! Neem daarvoor contact op met Eelke Alkema. 

Contactpersoon

Eelke Alkema

Alpha Youth

De eerstvolgende Alpha Youth staat gepland voor het najaar van 2024. Alpha Youth is voor jongeren vanaf ± 15-24 jaar en bestaat uit een serie avonden waar we steeds beginnen met een gezamenlijke maaltijd en waar je al je vragen over leven en geloof kunt stellen. Geen vraag is te gek en iedereen is welkom! Terwijl je samen naar antwoorden zoekt maak je wie weet wel vrienden voor het leven en leer je meer over wie God in jouw leven kan zijn.

Kom kijken op de (geheel vrijblijvende) introductie-/kennismakingsavond (25 september 2024). Neem ook rustig vrienden of vriendinnen mee. We eten die avond ook eerst samen en maken kennis met elkaar en geven informatie over de Alpha Youth en beantwoorden eventuele vragen die je nog hebt. Je kunt dan rustig bepalen of het iets voor je is. 

De start van de Alpha Youth staat gepland op woensdagavond 2 oktober 2024.

Locatie: De Lichtbron, Willem Dreesstraat 4, Zutphen
Tijd: 18:30-21:00 uur
Data: vrijblijvende informatie-/kennismakingsavond woensdag 25 september, start van de Alpha Youth op 2 oktober 2024 (10 woensdagavonden en samen een weekend weg).
Kosten: Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.
Informatie/aanmelding: Peter Kampen (06-21434997) of Boele Gerkes (06-51555800).

Wil je een volgende keer meedoen?
Geef dan je voornaam, achternaam, leeftijd, adres, postcode, woonplaats, telefoon en e-mailadres aan ons door!

Contactpersonen

Peter Kampen
Boele Gerkes

Wil je meer weten over het geloof en andere jongeren ontmoeten? Dan is Alpha Youth wat voor jou!

Mocht je je aan willen melden of meer informatie willen dan kan dat via mail, telefoon of app:
Peter Kampen (06-21434997) of Boele Gerkes (06-51555800) of meld je aan bij: info@alpha-zutphen.nl.