Wat het geloof voor mij betekent?

 

Ik ben elke dag bezig met mijn geloof. Op school hebben we dagopeningen en daar praten we dan over. Ik vind het belangrijk om erover te praten, want ik wil graag weten waar ik in geloof, ik vind dat ook interessant.

Met Pasen hadden we het er bijvoorbeeld over dat Jezus is opgestaan en dan praten we erover of je ook echt gelooft dat dat gebeurd is. Ik geloof dat Jezus echt is opgestaan en ik denk ook dat het heel belangrijk is om dat te geloven. Hij is voor ons aan het kruis gestorven en het zou nutteloos zijn te bidden als hij niet is opgestaan, want dan zou Jezus niet meer leven.

Thuis bidden we altijd voor het eten, en we lezen elke dag uit de bijbel. Soms praten we over wat we gelezen hebben. En voor ik ga slapen bid ik altijd. Ik vraag dan om vergeving voor de dingen die ik verkeerd heb gedaan of de dingen waar ik niet zo trots op ben. Het is wel moeilijk om te geloven dat God altijd vergeeft, ook als ik dezelfde dingen wéér verkeerd doe. Dan denk ik weleens ‘hoe kan Hij mij nu alweer vergeven’?

Ik ga ook naar Follow. Daar is het fijn. Het is een plek waar ik over heel veel dingen open kan zijn. Ik heb leuke leiders. We bespreken daar een onderwerp, soms heel diep, maar soms ook minder zwaar en hebben we veel plezier. Ik praat graag mee.
Je kunt niet alleen zeggen ‘ik geloof’. Je moet het ook laten zien in je houding, in wat je doet en wat je zegt. Dat is wel moeilijk, want soms zeg je dingen en denk je ‘waarom zeg ik dat nou?’, en dan doe je het eigenlijk omdat de rest van de groep dat ook doet. Dat is eigenlijk best suf. Ik probeer op te passen met wat ik zeg.

Zoey Fennema

Over geloven

Zoey Fennema

Wat geloof voor mij betekent?

7 reacties