Wat geloof voor mij betekent?

Ik geloof. Ooit omdat mijn ouders dat deden, nu uit eigen overtuiging. Waarom? Dat komt niet zozeer uit mezelf, ik ben tamelijk rationeel ingesteld. Ik kan niet anders concluderen dat dit de onzichtbare werking van de Heilige Geest is. En ik heb het hard nodig om te geloven dat Jezus Christus ook voor mij geleden heeft en mij bevrijdt van mijn schuld. Ik ervaar dagelijks dat ik veel dingen onvolkomen of fout doe en het is zo fijn te weten dat Hij mij wil vergeven en de kans geeft het morgen weer beter te doen. En als het moeilijk is in mijn leven dan geeft mij dit troost en rust.

Ik geloof ook dat Christus ons een gemeenschap heeft gegeven om ons te ondersteunen in dat geloof. Ook die is onvolkomen en met sommige zaken ben ik het niet eens maar ik ervaar gelukkig de eenheid in ons belijden over die verlossing en ik voel dat onze eenheid niet bepaald wordt door onderlinge sympathie├źn maar door Christus zelf. Dat maakt het voor mij een serieuze zaak!

Zo zijn de kerkdiensten voor mij meestal fijne bijeenkomsten waarin we met elkaar God loven en prijzen, waarin we ons leven en werken in gebed kunnen brengen bij Hem en waarin ik steun ervaar in mijn geloofsleven en dagelijkse werk.

In de wereld, dichtbij en ver af gebeuren mooie dingen maar ook heel veel verschrikkelijke. Ik begrijp soms niet waarom God niet ingrijpt maar moet erkennen dat mijn weten en begrijpen beperkt is. En hoop en geloof dat Hij alles goedmaakt, wat er ook gebeurt en dat hij mij op mijn kleine plekje gebruikt om daaraan te werken. 

Aan de slag dus!

Johan van der Heide

Over geloven

Johan_vd_Heide_staand

Wat geloof voor mij betekent?